Upplevelseklubben
Pennan & Svärdet

Sveriges och Finlands militärhistoriska gemenskap

Har du hört talas om Pennan & Svärdet? Inte? Då har du verkligen missat något!

Upplevelseklubben Pennan & Svärdet drivs av stiftelsen SMB (Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek). En klubb av och för entusiaster. Här anordnas familjedagar och föredrag med författare och veteraner, och resor till fjärran länder med militärhistoriska mål.Här kan du ta del av det bästa som skrivits inom ämnet militärhistoria och samtidigt ha koll på det aktuella utbudet av filmer, böcker, militära utrustningsdetaljer och mycket mera. Och det bästa av allt - det kostar inte en krona att vara med!

Stiftelsen SMB tar fram böcker som bara kan ägas av medlemmar i klubben. De finns ingen annanstans. Ambitionen är att göra militärhistorien levande. Du skall kunna se de stora slagen framför dig, höra stridslarmet, brisaderna från bomber och granater. Några exempel ser du här till vänster.
Vill du beställa? Bli medlem först!

Släck din kunskapstörst!

Bli medlem nu och skräddarsy ditt eget välkomstpaket med spännande böcker, filmer och ikoniska militära utrustningsdetaljer.

Komponera ditt eget välkomstpaket här!

Giv akt på ett medlemskap i Pennan & Svärdet!

Gå med i Sveriges bästa och enda militärhistoriska intresseklubb – Pennan & Svärdet.
Komponera ditt eget välkomstpaket här!

I Pennan & Svärdet hittar du fullständigt unika böcker – böcker som inte finns att få tag i någon annanstans. Varför? Jo, därför att det är vi själva som tar fram dem. Pennan & Svärdet är för, med och av de militärhistoriska entusiasterna – vi kan verkligen militaria och militärhistoria.

Per-Anders Lundström
Styresman i upplevelseklubben Pennan & Svärdet

Förutom militärhistoriska böcker om allt från Vikingarnas strider till USA:s krig mot terrorismen, via finska kriget 1808–1809, de båda världskrigen, kalla kriget, Falklandskriget, kriget i Afghanistan bara för att nämna några – finns här också militära dokumentärfilmer, utrustningsdetaljer och mycket mer!